Mandag den 21. oktober 2024 kl. 19. Åndelig og personlig udvikling v/ Ingolf Plesner Hvad er bevidstheden? Hvad sker der, når vi tænker? Har tankerne betydning for vores legemlige sundhed? Hvordan hjælper jeg bedst mig selv med at fremme min personlige udvikling? - Dette har dels psykoterapien og dels åndsvidenskaben svar på. Vi er i høj grad blevet ledt af vores instinkter frem til det udviklingstade, vi er på nu. Men fremover skal bevidst fravalg af negative tanker hjælpe os videre mod kommende tilværelser. Vi må lære os selv at hakke det ”mentale ukrudt” bort, der vokser i vores bevidsthed, og åbne den for ro, tålmodighed, tilgivelse, sjælefred og næstekærlighed: Hvordan kan jeg ta' livet af de egenskaber, jeg ikke bryder mig om ved mig selv, og hvordan styrker jeg de sider, som jeg gerne vil repræsentere?
Tirsdag den 12. november 2024 kl. 19. Kulturers opgang og fald v/ Tryggvi Gudmundsson Intet skabt består evigt, og i den tid af forandring vi nu lever i er det naturligt at spørge sig: Hvad er det i vores kultur der skal gå under, og hvad er det som skal bygge vores fremtid op? Hvilke forandringer kan vi forvente os i familieliv, i livssyn og verdenspolitik? Hvordan kan vi selv aktivt bidrage til skabelsen af en ny verdenskultur?
Mandag den 21. januar 2025 kl. 19. Martinus eventyrlige liv v/ Ole Therkelsen Fortællingen om personen Martinus 90-årige liv, hovedværket ”Livets Bog” og symbolværket ”Det Evige Verdensbillede” med 100 farvelagte symboler. I løbet af årene 1930-1980 holdt han talrige foredrag i indland og i udland. Han betegner sit livsværk ”Martinus Åndsvidenskab” som en videnskabeliggjort eller intellektualiseret kristendom.
Tirsdag den 25. februar 2025 kl. 19. Kulturers opgang og fald v/ Inger Sørensen Vi ønsker vel ofte, at vi kunne reagere på en kærligere måde i mange situationer. Og vi genkender Paulus’ kendte ord om, at det gode jeg vil, det gør jeg ikke, og det onde jeg ikke vil, det gør jeg. Martinus forklarer i sine kosmiske analyser, at det at udvikle næstekærlighed ikke kun er et spørgsmål om at ville det, men også en organisk udviklingsproces.
Tirsdag den 11. marts 2025 kl. 19. Karma, reinkarnation og repetition v/ Aurin Ræder Martinus’ beskrivelse af karma og reinkarnation er logisk og banebrydende på samme måde som videnskaben om tyngdekraften. Igennem utallige liv vil alle komme til at gennemleve nøjagtig samme mængde lidelse, behag og ubehag, hvilket viser at alt er absolut retfærdigt. Forståelsen af dette vil sammen med højere medfølelsesevne fri os fra angst, vrede og bitterhed, og vi indser at alle mennesker dybest set er venner i al evighed.
Tirsdag den 8. april 2025 kl. 19. Den gode vilje og det besværlige sind v/ Marin Hansen Vi kender nok alle til, at vi ønsker at gøre alt det, der er godt og opbyggende for andre og os selv. Men at vi trods det ofte havner i situationer, hvor vi kommer til at gøre noget, som sårer andre, som skader vores relationer, eller som ikke er godt for vores krop og sind. I foredraget vil vi undersøge, hvorfor det mon er sådan, hvilke forklaringer Martinus har, og hvad vi kan gøre for gradvist at lære at være mere tro mod vores værdier og ønsker.
Hele programmet som kan printes KLIK  HER
Mandag den 3. februar2025 kl. 19. Åndelig og personlig udvikling 2 Ingolf Plesner Tråden fra sidste foredrag tages op, men det er ikke en forudsætning, at du deltog sidst. Vi holder fast ved bevidsthedens og tankernes betydning for sygdom eller sundhed - og tanker, der fremmer personlig og åndelig udvikling? - Vi sammenligner psykoterapiens og åndsvidenskabens svar. Vi undersøger viljen bag godt og ondt, og årsagen til uvaner eller forstenede mønstre, som mange bærer rundt på. Vi berører hverdagens bekymringer: klimaudfordringerne, krigstruslerne, hvor ser jeg mig selv i den sammenhæng? Hvad er falske eller sande begær? Udvikling mod højere bevidsthed indebærer ro i sindet, fred i hjertet og lethedsfølelse i kroppen og en glæde ved at leve på trods af alle udfordringer. Hvor henter jeg støtte?
Martinus Foredragskreds Odense
formidler af åndsvidenskab